Loopband kopen

Rennen voor een lager BMI

Je BMI (Body Mass Index) vertelt je heel wat over hoe gezond jouw huidige gewicht is. Je kunt je BMI hier berekenen. Wat is jouw BMI?

Is je BMI hoger dan 25, dan lijd je aan overgewicht. Er zijn verschillende manieren om je BMI omlaag te krijgen. Een combinatie van een gezond dieet en veel sport is de ideale manier om snel gewicht te verliezen en zo je BMI naar omlaag te halen.

Wanneer het op sporten aankomt, is hardlopen wellicht één van de meest efficiënte manieren om je BMI te verlagen. In principe is het genoeg om een half uur actief te sporten elke dag, maar wil je echt gewicht verliezen, dan mag dat zeker wat meer zijn. Zestig minuten intensief sporten (bijvoorbeeld hardlopen) lijkt het ideaal te zijn.

Wanneer je aan hardlopen doet, is je hele lichaam in beweging. Dat is belangrijk, want bij andere sporten focus je vaak slechts op een bepaald deel van je lichaam. Daardoor verbrandt hardlopen vet over je hele lichaam, wat ervoor zorgt dat je gebalanceerd en gezond afvalt.

Heb je weinig of geen ervaring met hardlopen, dan hoef je niet meteen met een volledig uur te beginnen, want dat kan erg zwaar zijn voor je lichaam. Neem voldoende pauzes en zorg ervoor dat je je spieren goed opwarmt voordat je gaat sporten. Hardlopen op een loopband verlaagt de impact die je gewrichten krijgen, zo loop je dus minder snel blessures op. Je kan hardlopen ook combineren met krachttraining om spieren op te bouwen terwijl je afvalt. Ook kan het geen kwaad om een actievere levensstijl op te bouwen, want dat zal je helpen bij het verlagen van je BMI. Neem de fiets of ga te voet wanneer je ergens heen moet en laat de auto thuis. Kies voor de trap in plaats van de lift. Alle kleine beetjes helpen!